Selanik Mutfağı

SÜTLÜ TARHANA ÇORBASI (SELANİK)

03.07.2011 12:11
SÜTLÜ TARHANA ÇORBASI (SELANİK) 1 avuç kuru tarhana 1 litre su Yarım litre süt Tuz Soğuk suya ilave edilmiş tarhananın topaklanmaması için sürekli karıştırarak kaynatın. Tuz ilave edin. İyice koyulaşan çorbanın üzerine süt gezdirin ve karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.

SÜTLÜ SELALANİK BÖREĞİ

03.07.2011 12:10
SÜTLÜ SELALANİK BÖREĞİ Hamuru için: 3.5 bardak un 1 kahve fincanı pudra şekeri 1 bardak tereyağı Muhallebisi için: 3 bardak süt 1 kahve fincanı nişasta 4 yumurta 2 tutam tuz Şurubu için: 2 bardak toz şeker 1.5 bardak su 1 tatlı kaşığı limon suyu Un, pudra şekeri ve yağ...

SELANİK USULÜ PEYNİR TATLISI

03.07.2011 12:09
SELANİK USULÜ PEYNİR TATLISI Kullanılacak malzeme: 1/2 kilo beyaz peynir, 125 gram pirinç unu, 1 çorba kaşığı karbonat, 10 yumurta, yeteri kadar zeytinyağı, 2+1/2 litre su, 1 kilo şeker, 1 limonun suyu. Yapımı: Beyaz peynir dilim dilim kesilir ve tuzunun çıkması için iki saat...

SELANİK KURABİYESİ

03.07.2011 12:09
SELANİK KURABİYESİ Malzeme: 250 gram Bizim Mutfak Un 1 paket Bizim Mutfak Hamur Kabartma Tozu 1 paket Bizim Mutfak Şekerli Vanilin 225 gram Bizim Mutfak Teremyağ 30 gram Bizim Mutfak Pudra Şekeri 1 yumurtanın sarısı 70 gram kabuksuz badem Süslemek için : Bizim Mutfak Pudra Şekeri...

MANASTIR ELMASI

03.07.2011 12:08
MANASTIR ELMASI 1 kg ekşi elma (kabukları soyulup sert kısımları ayıklanmış ve dilim dilim doğranmış) 2 tatlı kaşığı rafine yağ 1/2 su bardağı su 350 gr (1 1/2 su bardağı) toz şeker 1 limonun suyu 1 çay kaşığı hindistancevizi 60 gr (1/2 su bardağı) kabuksuz badem rendesi 2 çorba kaşığı...

KAÇAMAK (SELANİK)

03.07.2011 12:06
KAÇAMAK (SELANİK)   1,5 litre su yarım kg lor peyniri aldığı kadar mısır unu tuz Öncelikle tencereye suyu alıp kaynatın. Kaynayan suya mısır ununu yavaş yavaş ilave edin. Bu arada unun topaklanmaması için, tahta kaşıkla sürekli ve dikkatli bir şekilde karıştırın. Koyu bir kıvama...

HİNDİSTANCEVİZLİ SELANİK TATLISI

03.07.2011 12:04
HİNDİSTANCEVİZLİ SELANİK TATLISI Sahrap Soysal Hamuru için: 2 su bardağı mısır unu 1 su bardağı un 2 adet yumurta 1 çay bardağı sıvıyağ ½ su bardağı toz şeker ½ çay bardağı hindistancevizi 1 çay kaşığı karbonat Şerbeti için: 3 su bardağı tozşeker 4 su bardağı su Önce şerbeti için...

BATI TRAKYA USULÜ CACIK

03.07.2011 12:02
BATI TRAKYA USULÜ CACIK 600 gr. yoğurt 1 salatalık tuz 3 diş sarmısak 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 1. Salatalığı soyarak rendeleyin, üstüne tuz dökün, suyunu salmasını bekleyin, sonra suyunu dökün. 2. Yoğurdu, salatalık rendesi, ezilmiş sarmısak ve zeytinyağı ile karıştırın. Soğuk...

BARBUŞKA TATLISI (SELANİK)

03.07.2011 11:59
BARBUŞKA TATLISI (SELANİK)   1 su bardağı dövülmüş ceviz içi 2 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su aldığı kadar mısır unu ve buğday unu (yarı yarıya) 3 çorba kaşığı tereyağı Tereyağı ve ceviz içini kavurun. Kavrulan karışıma su ilave edin. Kaynadıktan sonra şeker ekleyin ve...

BULGURLU MANTARLI BÖREK (BATI TRAKYA)

03.07.2011 11:58
BULGURLU MANTARLI BÖREK (BATI TRAKYA) Hamur için: 2 çay fincanı un 1 çay fincanı su 1 çorba kaşığı sıvıyağ Yeterince tuz İçine: 1 çay fincanı ince doğranmış mantar 2 çay fincanı pilavlık bulgur 1 su bardağı su Yarım çay fincanı kaşar peyniri 1 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı...
1 | 2 | 3 >>