YOĞURTLU MUHACİR KÖFTESİ

03.07.2011 11:02

 

 


Malzemeler
Köfte harcı için:
500 gr köftelik kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
1 Adet yumurta
1 yemek kaşığı
buğday nişastası
5 dilim bayat ekmek içi (kabukları çıkartılıp ufalanmış)
1 çay kaşığı
tuz,
karabiber

Kızartmak için:
1 yemek kaşığı un
1 çay bardağı sıvıyağ

Üzeri için:
2 su bardağı yoğurt
2 Adet yumurta
2 yemek kaşığı un
3 diş
sarımsak (dövülmüş)
1 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

YapiliŞ Tarifi
Derin bir kaba, kıymayı, rendelenmiş soğanı, yumurtayı, nişastayı, ekmek içiyle birlikte tuzu ve karabiberi koyun. İyice yoğurduğunuz köfte harcından pinpon topu büyüklüğünde parçalar koparıp, iki eliniz arasında yuvarlayarak parmak şekline getirin. Köfteleri, bir tabağa serpiştirdiğiniz una bulayarak kızgın yağda hafifçe kızartıp, fırın kabına dizin. Üzeri için; yoğurdu, yumurtayı, unu ve dövülmüş sarımsağı koyup, iyice çırpın. Sonra, bu sosu köftelerin üzerinde gezdirip, 175 dereceye ayarlı fırında, köfteler iyice kızarıncaya kadar, yani 20-25 dakika pişirin. Çıkardıktan sonra üzerine, erimiş tereyağında 1 dakika kadar kavurduğunuz pul biberli sosu gezdirip servise sunun