Tepside Soğan Pidesi (Selanik)

03.07.2011 11:43

Tepside Soğan Pidesi (Selanik)

MALZEMELER
1 adet ekmek hamuru (ekmek fırınından hazır olarak alabilirsiniz)
1 su bardağı sıvıyağı

İç Harcı İçin;
250 gr. kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet taze yeşil biber
2 adet domates
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI
Fırından aldığınız ekmek hamurunu iki eşit parçaya bölün. Bu arada fırına dayanıklı, kenarları en az 2 parmak yüksekliğinde, 30-35 cm çapında bir tepsiyi önünüze alın. İkiye böldüğünüz ekmek hamurunun birisini, üzerine 2-3 yemek kaşığı kadar sıvıyağı serpiştirdiğiniz tezgahın üzerinde oklavayla açın. Tam tepsi büyüklüğünde ve yarım santim kalınlığında açtığınız birinci parçayı, yine sıvıyağla yağladığınız tepsinin altına iyice yayın ve kenarlarını yukarı doğru kıvırın. Şimdide 2. hamur parçasını yine sıvıyağı kullanarak merdane yardımıyla yine tepsi büyüklüğünde açın, ama onu beklemeye bırakın. Şimdi de iç harcını hazırlayalım.

İç Malzemenin Hazırlanması; bir tavaya koyduğunuz kıyma, çok ince kıyılmış kuru soğan ve biberi 10 dakika kadar kavurun. Baharatları ekleyip, tavla zarı şeklinde doğranmış domatesleri ilave ederek, suyunu çekene kadar 5 dakika kavurun ve ocağın altını söndürün. Harcımız biraz ılıyınca tepsinin altına serdiğiniz hamurun üzerine yayın. Üzerine yarım santim kalınlığında açtığınız ikinci hamur parçasını yerleştirerek, kapatın. Hamurun üstüne de kalan sıvıyağı sürün.
175 dereceye ayarlanmış fırında pidenin üzeri sarı kahverengi oluncaya değin, 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkarıp, börek gibi dilimleyip servise sunabilirsiniz.