Selanik Gevreği
Selanik Gevreği
Malzemeler:
4 yumurta
2 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı portakal suyu
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı kuru erik
1 su bardağı fındık içi
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
Hazırlanışı:
Bir kabın içine yumurtaları kırın, şekeri ekleyerek iyice çırpın. Portakalın kabuğunu rendeleyin ve yumurtalara ekleyin. Daha sonra portakal suyunu, unu ve vanilyayı ekleyin. Üzümleri ve erikleri küçük küçük doğrayın ve hamura katın. Fındıkları ince ince kıyın ve hamura ekleyin. İyice yoğurarak rulo şekli ve rin ve tepsiye koyarak fırına sürün. 170 derecede yarım saat pişirin. Fırından çıkartarak verev olarak bir parmak kalınlığında dilimlere kesin ve tekrar tepsiye dizin. Fırına sürerek 15 dakika daha pişirin ve soğumaya bırakın. Sıcak veya soğuk servis yapın