Selanik Böreği

03.07.2011 11:40

Selanik Böreği

 

selanikboregi

Malzemeler:
Hamuru İçin:
3.5 Bardak un
1 Kahve fincanı pudra şekeri
1 Bardak tereyağı

Muhallebisi için:
3 Bardak süt
1 Kahve fincanı nişasta
4 Yumurta
2 Tutam tuz

Şurubu İçin:
2 Bardak toz şeker
1.5 Bardak su
1 Tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:
Un, pudra şekeri ve yağ karışımından bir hamur yoğurun. Bu hamuru yağlanmış bir tepsiye koyun ve fırında kızarıncaya kadar hafif ateşte pişirin. Süt, nişasta ve tuz karışımından yapılan muhallebinin üstüne yumurta kırarak iyice karıştırın ve bu karışımı fırından çıkan üzeri pembeleşmiş tepsinin üstene dökün. Tekrar fırına verin. Üzeri pembeleşince çıkarın. Soğuduktan sonra üzerine şeker, su ve limon suyundan oluşan şerbetini döküp, soğuyunca servis yapın.