Gün Pilavı

03.07.2011 11:51

Gün Pilavı

 

 

KULLANILAN MALZEMELER

Hamuru için;
un
10 adet yumurta
süt( yumurtaların kırıldığında ortaya çıkan miktar kadar)
tuz

Pişirilmesi;
3 kase gün pazısı
tuz
su
tereyağ
sıvıyağ

HAZIRLANIŞI

 

Öncelikle yumurtaları derin bir kasede çırpın.Yumurtaların miktarı kadar süt ilave edin. Tuzunuda ekleyin. Daha sonra alabildiği kadar elenmiş un ilave ederek yoğurun. Oklava yardımı ile incecik açın.Güneşte bu yufkaları kurutun (hamurlar kurudukça kendiliğinden parçalanacaktır)

Derin bir tencereye su koyun,içerisine sıvıyağ ve tuzuda ilave edin.Kaynadıktan sonra hamurları suya salıp 10-15 dakika pişirin. Ayrı bir tavada tereyağını kavurup gün pilavının üzerine dökün.5-10 dakika dinlendiredikten sonra servis yapın. Afiyet olsun..