Dızmana (Sade)
Dızmana (Sade)
KULLANILAN MALZEMELER
1 paket yaş maya
1,5 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım kg.un
tuz
Üzeri için;
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta
1 çay kaşığı karbonat
HAZIRLANIŞI
Yaş maya,süt,un,tuz,sıvıyağ derin bir kasede güzelce yoğurun,Yoğurduğunuz bu hamuru 1 saat oda sıcaklığında dinlendirin.( mayalanması için)Hamur dinlendikten sonra rulo yaparak ,bıçak yardımı ile kesin ve yağlanmış tepsiye dizin.Tepside 30 dk.kadar yeniden mayalanması için bekletin.1 su bardağı yoğurt,1 su bardağı sıvıyağ, 2 adet yumurta ve 1 çay kaşığı karbonatı derin bir kasede karıştırıp,dızmanaların üzerine dökün.Önceden ısıtılmış fırında altı ve üzeri kıazarana kadar pişirin.Sıcak olarak servis yapın.Afiyet olsun..