BULGURLU MANTARLI BÖREK (BATI TRAKYA)
BULGURLU MANTARLI BÖREK (BATI TRAKYA)
Hamur için:
2 çay fincanı un
1 çay fincanı su
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Yeterince tuz
İçine:
1 çay fincanı ince doğranmış mantar
2 çay fincanı pilavlık bulgur
1 su bardağı su
Yarım çay fincanı kaşar peyniri
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine:
Kaşar peyniri
Bir kaseye un koyup, ortasım açın. İçine su, tuz ve 1 çorba kaşığı sıvıyağ ilave ederek yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Üç eşit parçaya ayırdığınız hamurlan, oklava ile böreklik yufka inceliğinde açın. Bir kenarda beklemeye bırakın. Daha sonra,