Makale arşivi
HİNDİSTANCEVİZLİ SELANİK TATLISI
03.07.2011 12:04
HİNDİSTANCEVİZLİ SELANİK TATLISI
Sahrap Soysal
Hamuru için:
2 su bardağı mısır unu
1 su bardağı un
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
½ su bardağı toz şeker
½ çay bardağı hindistancevizi
1 çay kaşığı karbonat
Şerbeti için:
3 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
Önce şerbeti için...
BATI TRAKYA USULÜ CACIK
03.07.2011 12:02
BATI TRAKYA USULÜ CACIK
600 gr. yoğurt
1 salatalık
tuz
3 diş sarmısak
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1. Salatalığı soyarak rendeleyin, üstüne tuz dökün, suyunu salmasını bekleyin, sonra suyunu dökün.
2. Yoğurdu, salatalık rendesi, ezilmiş sarmısak ve zeytinyağı ile karıştırın. Soğuk...
BARBUŞKA TATLISI (SELANİK)
03.07.2011 11:59
BARBUŞKA TATLISI (SELANİK)
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
aldığı kadar mısır unu ve buğday unu (yarı yarıya)
3 çorba kaşığı tereyağı
Tereyağı ve ceviz içini kavurun. Kavrulan karışıma su ilave edin. Kaynadıktan sonra şeker ekleyin ve...
BULGURLU MANTARLI BÖREK (BATI TRAKYA)
03.07.2011 11:58
BULGURLU MANTARLI BÖREK (BATI TRAKYA)
Hamur için:
2 çay fincanı un
1 çay fincanı su
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Yeterince tuz
İçine:
1 çay fincanı ince doğranmış mantar
2 çay fincanı pilavlık bulgur
1 su bardağı su
Yarım çay fincanı kaşar peyniri
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı...
CEVİZLİ SELANİK TATLISI
03.07.2011 11:55
CEVİZLİ SELANİK TATLISI
MALZEMELER
3 su bardağı su
2 su bardağı süt (süt yerine su da kullanabilirsiniz)
2 tepeleme yemek kaşığı buğday unu
2 tepeleme yemek kaşığı mısır unu
1,5 su bardağı tozşeker
100-150 gr tereyağı
1,5-2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Üzeri için;
Varsa dondurma...
Selanik Tatlısı
03.07.2011 11:53
Selanik Tatlısı
MALZEMELER
Şerbeti için:
2 bardak toz Şeker
2 tatlı kaşığı limon suyu
1,5 bardak su
Hamuru için:
7,5 kahve fincanı un
3,5 kahve fincanı tereyağ
1 kahve fincanı pudre Şekeri
muhallebisi için:
3 bardak süt
1 kahve fincanı nişasta
4 yumurrta
1/2...
Gün Pilavı
03.07.2011 11:51
Gün Pilavı
KULLANILAN MALZEMELER
Hamuru için;
un
10 adet yumurta
süt( yumurtaların kırıldığında ortaya çıkan miktar kadar)
tuz
Pişirilmesi;
3 kase gün pazısı
tuz
su
tereyağ
sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Öncelikle yumurtaları derin bir kasede çırpın.Yumurtaların miktarı kadar süt ilave...
Dızmana (Sade)
03.07.2011 11:49
Dızmana (Sade)
KULLANILAN MALZEMELER
1 paket yaş maya
1,5 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım kg.un
tuz
Üzeri için;
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta
1 çay kaşığı karbonat
HAZIRLANIŞI
Yaş maya,süt,un,tuz,sıvıyağ derin bir kasede güzelce...
Yeniceli (Selanik) Köftesi
03.07.2011 11:46
Yeniceli (Selanik) Köftesi
Yeniceli (Selanik) Köftesi Tarifi İçin Malzemeler:
3 adet orta boy bostan patlıcanı
400 gr dana kıyması
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı dolusu un
1 yemek kaşığı dolusu galeta unu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı...
Tepside Soğan Pidesi (Selanik)
03.07.2011 11:43
Tepside Soğan Pidesi (Selanik)
MALZEMELER
1 adet ekmek hamuru (ekmek fırınından hazır olarak alabilirsiniz)
1 su bardağı sıvıyağı
İç Harcı İçin;
250 gr. kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet taze yeşil biber
2 adet domates
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı...
Öğeler: 11 - 20 / 69