Makale arşivi

HİNDİSTANCEVİZLİ SELANİK TATLISI

03.07.2011 12:04
HİNDİSTANCEVİZLİ SELANİK TATLISI Sahrap Soysal Hamuru için: 2 su bardağı mısır unu 1 su bardağı un 2 adet yumurta 1 çay bardağı sıvıyağ ½ su bardağı toz şeker ½ çay bardağı hindistancevizi 1 çay kaşığı karbonat Şerbeti için: 3 su bardağı tozşeker 4 su bardağı su Önce şerbeti için...

BATI TRAKYA USULÜ CACIK

03.07.2011 12:02
BATI TRAKYA USULÜ CACIK 600 gr. yoğurt 1 salatalık tuz 3 diş sarmısak 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 1. Salatalığı soyarak rendeleyin, üstüne tuz dökün, suyunu salmasını bekleyin, sonra suyunu dökün. 2. Yoğurdu, salatalık rendesi, ezilmiş sarmısak ve zeytinyağı ile karıştırın. Soğuk...

BARBUŞKA TATLISI (SELANİK)

03.07.2011 11:59
BARBUŞKA TATLISI (SELANİK)   1 su bardağı dövülmüş ceviz içi 2 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su aldığı kadar mısır unu ve buğday unu (yarı yarıya) 3 çorba kaşığı tereyağı Tereyağı ve ceviz içini kavurun. Kavrulan karışıma su ilave edin. Kaynadıktan sonra şeker ekleyin ve...

BULGURLU MANTARLI BÖREK (BATI TRAKYA)

03.07.2011 11:58
BULGURLU MANTARLI BÖREK (BATI TRAKYA) Hamur için: 2 çay fincanı un 1 çay fincanı su 1 çorba kaşığı sıvıyağ Yeterince tuz İçine: 1 çay fincanı ince doğranmış mantar 2 çay fincanı pilavlık bulgur 1 su bardağı su Yarım çay fincanı kaşar peyniri 1 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı...

CEVİZLİ SELANİK TATLISI

03.07.2011 11:55
CEVİZLİ SELANİK TATLISI   MALZEMELER 3 su bardağı su 2 su bardağı süt (süt yerine su da kullanabilirsiniz) 2 tepeleme yemek kaşığı buğday unu 2 tepeleme yemek kaşığı mısır unu 1,5 su bardağı tozşeker 100-150 gr tereyağı 1,5-2 su bardağı dövülmüş ceviz içi Üzeri için; Varsa dondurma...

Selanik Tatlısı

03.07.2011 11:53
Selanik Tatlısı      MALZEMELER   Şerbeti için: 2 bardak toz Şeker 2 tatlı kaşığı limon suyu 1,5 bardak su Hamuru için: 7,5 kahve fincanı un 3,5 kahve fincanı tereyağ 1 kahve fincanı pudre Şekeri muhallebisi için: 3 bardak süt 1 kahve fincanı nişasta 4 yumurrta 1/2...

Gün Pilavı

03.07.2011 11:51
Gün Pilavı     KULLANILAN MALZEMELER Hamuru için; un 10 adet yumurta süt( yumurtaların kırıldığında ortaya çıkan miktar kadar) tuz Pişirilmesi; 3 kase gün pazısı tuz su tereyağ sıvıyağ HAZIRLANIŞI   Öncelikle yumurtaları derin bir kasede çırpın.Yumurtaların miktarı kadar süt ilave...

Dızmana (Sade)

03.07.2011 11:49
Dızmana (Sade)     KULLANILAN MALZEMELER 1 paket yaş maya 1,5 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ Yarım kg.un tuz Üzeri için; 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvıyağ 2 adet yumurta 1 çay kaşığı karbonat   HAZIRLANIŞI   Yaş maya,süt,un,tuz,sıvıyağ derin bir kasede güzelce...

Yeniceli (Selanik) Köftesi

03.07.2011 11:46
Yeniceli (Selanik) Köftesi Yeniceli (Selanik) Köftesi Tarifi İçin Malzemeler: 3 adet orta boy bostan patlıcanı 400 gr dana kıyması 2 adet yumurta 2 yemek kaşığı dolusu un 1 yemek kaşığı dolusu galeta unu 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı...

Tepside Soğan Pidesi (Selanik)

03.07.2011 11:43
Tepside Soğan Pidesi (Selanik) MALZEMELER 1 adet ekmek hamuru (ekmek fırınından hazır olarak alabilirsiniz) 1 su bardağı sıvıyağı İç Harcı İçin; 250 gr. kıyma 1 adet orta boy kuru soğan 1 adet taze yeşil biber 2 adet domates 1 çay kaşığı kırmızı biber 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı...
Öğeler: 11 - 20 / 69
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>